Teater

TEATER - ikke egenproduktioner

Ishøj Teater

Det sidste juletræ 2021
Manuskript: Johanne Petrine Reynberg, Instruktion: Kit Eichler, Skuespillere: Marie Louise Hansen (Pil), Marco Grimnitz (Noor),
Lene Poulsen (Sløjfefugl og Professor Elin),
Musik: Anders Bøgelund. Scenografi: Charlottte Calberg

Klik på billedet for stor størrelse.

- før Teater Guld

I 1978 spillede jeg Eline Mortensdatter i Narrespillet om Magister Bonde og Eline Mortensdatter af Svend Aage Madsen, instrueret af Hans Rosenquist, som derefter tog mig med til mit første professionelle engagement på Holstebro Børneteater, hvor jeg spillede mange skønne biroller i Lazarillo om en fattig gadedreng i Spanien. Jeg lavede også rekvisitter til den forestilling. Hans Rosenquist tog mig videre med til Jomfru Ane Teatret i Aalborg, hvor jeg spillede Dario Fo mm. Siden flyttede jeg til København, hvor jeg kom med i Solvognen, hvor vi stod på rulleskøjter på stejle ramper i Den Grå Hal på Christiania, og jeg fik arbejde en hel sæson på Teatret ved Sorte hest hos Brigitte Kolerus - dér spillede jeg også Dario Fo og jeg lavede rekvisitter for Ves Harper, og var regissør på deres legendariske forestilling, Alice. Og jeg kom med på Nørrebros Teater, hvor jeg spillede Mine i En Spurv i Tranedans sammen med Per Pallesen og Helle Virkner, Ebbe Langberg instruerede. Jeg var med i flere stykker af Neil Simon samme sted. Jeg var Ulf Piilgaards hustru i Stamherren på Lorry. Var med i Comedievognen og flere turnerende gruppeteatre. Jeg spillede revy med Simon Rosenbaum på den store scene i Nykøbing F. og på Team Teatret i Herning, og jeg spillede Pippi Langstrømpe over hundrede gange på turné på Susanne Theils Familieteater med Benny "Fede" Hansen, som Pippis far. På Amager Scenen under Jørgen Buckhøjs ledelse, spillede jeg sammen med Kai Løvring og Louis Miehe Renard. Jeg var Irene tv med agurkeskiver i ansigtet på Ølstykke Sommerteater sammen med Jens Andersen og Amalie Dollerup. Billedet, hvor jeg sidder udenfor salen på "motorcykel" er fra Flemming Quist-Møller og Nulles Kong Gulerod og Tudeprinsessen på Zangenbergs Teater. Det lille billede med solsikkerne, der stikker op, er fra min første soloforestilling, Holiday Dreams, en mimisk forestilling med ganske få ord, som jeg e sammen med Line Svendsen til Røde Kors Flygtningecentre. Vivian Nielsen, Søren Siegumfeldt og jeg lavede Vold på Vers sammen på Folketeatret. Det er Vivian med pistolen.
Op gennem nullerne spillede jeg uendelig meget Forumteater sammen med gode kræfter i alle aldre. Nu er jeg med i Dramafronten og andre eksperimenter, såsom Det Kolde Bord på Grob under CPH Stage.
Min første læremester var Bodil Lindorff, som lærte mig Stanislavskisystemet, da jeg var barn, og siden tog mig med, som sin assistent. Kgl Skuespiller, Martin Hansen, tog mig også under vingen. Han underviste mig i Shakespeare, Moliere, Ibsen, Holberg, Strindberg - og H.C. Andersen og Blicher. Jeg producerede en LP og MC med ham: Martin Hansen fortæller Blicher.

# . #

# . # . #

#
#
#