Lene Poulsen

LENE POULSEN

Skuespiller, forfatter og producent

#

Født i Århus 1958. Begyndte som professionel skuespiller i 1978.

Mesterudlært i Stanislavski-systemet af Bodil Lindorff, og i sprog og vers og meget mere af Kgl. skuespiller Martin Hansen.

Jeg er gået gruppeteater-vejen og jeg er gået TV-vejen. Siden ungdommen har jeg arbejdet sammen med de bedste danske dramatikere, instruktører og skuespillere på TV, film, radio og på teaterscenerne.
Jeg spillede hovedrollen i Narrespillet om Magister Bonde og Den Smukke Eline Mortensdatter af Svend Aage Madsen i Ridehuset i Aarhus 1998, instrueret af Hans Rosenquist. Senere fik jeg et folkeligt gennembrud som Sanne Olsen i tv-serien Een Stor Familie, skrevet af Lise Nørgaard, instrueret af Bent Mejding på DR i 1982-1984. Jeg spillede Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe i Pippi Langstrømpe, Mine I En Spurv i Tranedans og Henny i Stamherren... Mange gode roller har jeg fået lov til at give krop på mange medier... Jeg har arbejdet sammen med instruktører som Erik Balling, Charlotte Sieling, Niels Arden Oplev, Klaus Hoffmeyer, May El-Toukhy, Caspar Rostrup, Ebbe Langberg, Aase Schmidt og mange flere og jeg har lavet mit eget teater, hvor jeg har spillet Shirley Valentine i Shirley Valentine af Willy Russel i samarbejde med Jan Hertz og Jeg er rig i samarbejde med den dengang helt unge Rasmus Ask. Se Teater Guld her på siden.

Jeg blev på et tidspunkt uddannet zoneterapeut og havde egen klinik på Frederiksberg. Så blev jeg højskolelærer i Toftlund og Holbæk og i Odense arbejdede jeg som dramalærer på HF. Da jeg kom tilbage til København, arrangerede jeg en stor begivenhed i fem år i træk i Frederiksberg Have, som hed Poesiens Dag, hvor digtere, musikere og andre kunstnere, optrådte med poesi under åben himmel.

Jeg har spillet rigtig meget forumteater og arrangeret teambuilding på store arbejdspladser. Det interesserer mig, at bruge mit fag til at åbne op for menneskers sanser, fantasi og tolerance. Og det åbner i høj grad også mine egne sanser, at få indsigt i andres arbejdsmiljø.

Jeg har produceret seks teaterforestillinger og to kabaret’er. Mit manuskript til Teater Gulds forestilling, Jeg er rig, er udkommet i bogform på Forlaget Drama, og kan lånes på bibliotekerne.

Jeg er blevet spået, at jeg bliver en late bloomer, så det er nok udmærket, at jeg har zig-zagget mig frem gennem tilværelsen.
Jeg holder mig rask og åbner hjertet for de muligheder, livet bringer..

Velkommen til min side!

#
#

AVISUDKLIP

#

2002-2006

#
#

På vej hjem fra jobbet, som nummerpige på den første Poetryslam på Ophelia Beach. Her sammen med slammerne Jan Nygaard, Kåre Wangel og arrangør Peter Dyreborg. Kim Linnet tog billedet.

#