Lene Poulsen

LENE POULSEN

Skuespiller, forfatter, producent og instruktør.

Født i Århus 1958. Begyndte som professionel skuespiller i 1978.

Mesterudlært i Stanislavski-systemet af Bodil Lindorff, og i sprog og vers og meget mere af Kgl. skuespiller Martin Hansen.

Jeg er gået gruppeteater-vejen og jeg er gået TV-vejen. Siden ungdommen har jeg arbejdet sammen med de bedste danske dramatikere, instruktører og skuespillere på TV, film, radio og på teaterscenerne.
Jeg spillede hovedrollen i Narrespillet om Magister Bonde og Den Smukke Eline Mortensdatter af Svend Aage Madsen i Ridehuset i Aarhus 1998, instrueret af Hans Rosenquist. Senere fik jeg et folkeligt gennembrud som Sanne Olsen i tv-serien Een Stor Familie, skrevet af Lise Nørgaard, instrueret af Bent Mejding på DR i 1982-1984. Jeg spillede Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe i Pippi Langstrømpe, Mine i En Spurv i Tranedans og Henny i Stamherren. Mange gode roller har jeg fået lov til at give krop på mange medier. I nyere tid også DR2 tv-serierne Teatret ved Ringvejen og A-Klassen. Jeg har arbejdet sammen med instruktører som Erik Balling, Li Vilstrup, Charlotte Sieling, Niels Arden Oplev, Klaus Hoffmeyer, May El-Toukhy, Caspar Rostrup, Ebbe Langberg, Aase Schmidt, Morten BH, Parminder Singh og mange flere. Jeg har mit eget lille turnéteater, hvor jeg har spillet Shirley Valentine i Shirley Valentine af Willy Russell i samarbejde med Jan Hertz, og frembragte min helt egen nye farce, Jeg er rig, i samarbejde med den dengang helt unge, nyuddannede instruktør, Rasmus Ask. - Tingene udvikler sig hele tiden.

Jeg blev på et tidspunkt uddannet zoneterapeut og havde egen klinik på Frederiksberg i fire år. Så blev jeg højskolelærer i Toftlund og Holbæk og igennem tyve år arbejdede jeg som gæstelærer i drama på HF i Odense. Jeg har undervist i drama for alle aldersgrupper siden 1984, og gør det stadig hist og pist.

I årene 2002-06 stod jeg i spidsen for en stor litterær begivenhed, Poesiens Dag - altid den sidste søndag i august - i Frederiksberg Have. Digtere, musikere, skuespillere og andre kunstnere, optrådte med poesi under åben himmel - og haven var fuld af publikum.

Jeg har spillet rigtig meget forumteater, undervist i skuespil på film i forbindelse med teambuilding-arrangementer i Filmbyen og jeg har faciliteret og instrueret personalerevyer på store arbejdspladser. Det interesserer mig, at bruge mit fag til at fremelske menneskers sanser og livskraft. Og det åbner i høj grad også mine egne sanser og min livskraft, at få indsigt i andres arbejdsmiljø og kreativitet.

Jeg har produceret syv turnéteaterforestillinger, skrevet og produceret en kabaret i samarbejde med Vivian Nielsen. Instrueret en revy. Mit manuskript til Teater Gulds forestilling, Jeg er rig, er udkommet i bogform på Forlaget Drama, og kan nu lånes på bibliotekerne.

Jeg er blevet spået, at jeg bliver en late bloomer, så det er nok udmærket, at jeg har zig-zagget mig frem gennem tilværelsen.
Jeg holder mig rask og åbner hjertet for de muligheder, livet bringer..

Velkommen til min side!

#
#

AVISUDKLIP

#

2002-2006

#
#

På vej hjem fra jobbet, som nummerpige på den første Poetryslam på Ophelia Beach. Her sammen med slammerne Jan Nygaard, Kåre Wangel og arrangør Peter Dyreborg. Kim Linnet tog billedet.

#