Undervisning og kurser

UNDERVISNING OG KURSER

#

Lene Poulsen har undervist i dramatik siden 1984, og gør det stadig både på film- og teaterskoler for børn og unge og på kurser for voksne.
Det næste projekt bliver i samarbejde med forfatter Maria Rørbæk. Læs her:

#

Fortælleglæde og performance

Sammen med forfatter Maria Rørbæk (th. på billedet) tilbyder jeg et huskunstnerforløb, der tager afsæt i Maria Rørbæks bøger Bogstavtyven (Gyldendal 2014), Ordtrolden (Gyldendal 2016) og Sprogheksen (Gyldendal 2019). I alle tre bøger laver et fantasivæsen kuk i sproget, og med dem som inspiration finder eleverne på deres egne fantasivæsner, som også roder rundt i sproget. Efterfølgende får de forskellige forfatterkneb, så de kan skabe en fortælling – og med min hjælp fremføre den som en mundtlig performance. Eleverne får således både redskaber fra forfatterens og skuespillerens værktøjskasse, men vi glemmer alt om retstavning, grammatik og andet, der for nogle elever kan spærre for fortælleglæden.
Forløbet er for 0. - 4. klasse. Det tager en uge og afsluttes med en forestilling for forældrene.

Læs mere om Maria Rørbæk på www.mariar.dk

FAKTA OM HUSKUNSTNERORDNINGEN
Statens Kunstfond støtter projekter, hvor en skuespiller, forfatter eller anden kunstner arbejder sammen med børn og unge over en længere periode. Fx i skoler, børnehaver eller på biblioteker. Formålet er at fremme børn og unges møde med professionel kunst (som fx litteratur eller scenekunst) i dagligdagen.
Det enkelte barn skal som minimum være sammen med kunstneren i 10-15 timer og fonden betaler op til 75 pct. af forfatter-honoraret, der skal være på 20.000 kroner eller mere. Det vil sige at skolen / børnehaven mindst skal betale 5.000 kroner. Hvis vi kommer to huskunstnere, skal skolen mindst betale 10.000 kroner.
Læs mere om huskunstnerordningen

Anbefaling
Jeg har brugt Lene Poulsen som projekt- og gæstelærer de sidste 16 år.
Lene er pålidelig og fagligt bredt orienteret.
Lene er en ildsjæl der generøst giver af sig selv.
Lene er en sjælden kombination af hård faglighed og et let humør :-)
I sin kontakt til eleverne er Lene nærværende både fysisk og psykisk. Hun kører en disciplineret undervisning, men evner også at inspirere hver enkelt til at finde sine styrker, samt at skabe sammenhold i ensemblet.
Jeg giver hende de bedste anbefalinger.

Med venlig hilsen
Michael Sanvig - Forstander, Flow 17:48 Odense - 2018

#

Undervisning i digtoplæsning på Flow i Odense, januar 2018.

Jeg er med i et undervisnings-filmhold under Station Next i Filmbyen. Vi har været over det meste af Danmark, og jeg elsker at komme ud til børn og unge og give dem mod på at fortælle historier på film.

#

I denne weekend har jeg været på dramakursus med fantastiske Lene Poulsen som lærer. Det har været utroligt spændende, og jeg har haft det så sjovt. Jeg har lært så mange nye brugbare ting. Alt i alt er jeg gået derfra med en skide god oplevelse samt ny viden om teatrets magiske verden. Lene er ekstremt dygtig, og lægger hjerte og sjæl i det hun laver. Hermed mine aller varmeste anbefalinger. Tak for oplevelsen.

Louise Vangkilde 2019

#

Det var et dejligt gensyn med impro og teaterøvelser. LOVELY!! Vi var trygge hos Lene, der yderst rutineret og indlevende tog hånd om alle på holdet. Det eneste ærgerlige var, at vi ikke havde mere tid.

Eva Almegaard Hansen 2019

#
#
#
#
#